Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: τακτικός έλεγχος rapid antigen test

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, απαιτείται τακτικός έλεγχος με rapid antigen test για τα ανήλικα μέλη σας (π.χ. κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ) ανά εβδομάδα καθώς επίσης και μοριακός έλεγχος PCR στα ενήλικα μέλη σας με αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΕ με ημερομηνία 30/8/2021

  • Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid19, με σύμφωνα με το testing ανά ηλικιακή κατηγορία.

  • Λειτουργία οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για άθληση από αθλούμενους (προπονήσεις και αγώνες) σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες. Για τη χρήση είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους (16 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση), η τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας του Πίνακα 1 και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων. Οι αθλούμενοι έως 15 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

  • Για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι υποχρεωτικό να υπάρχει πρόσφατα επικαιροποιημένο αγωνιστικό πρωτόκολλο εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ. Ο προληπτικός έλεγχος για τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν τους αγώνες. Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα. Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.

    • Τα PCR tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 72 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

    • Τα rapid tests για αγώνες, ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid19 να επαναληφθεί.

    • Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες.

Η εταιρεία μας με ιατρική ομάδα μοναδικά πιστοποιημένη από το American Physicians College παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμένων λήψεων στο χώρο σας και άμεση έκδοση των απαιτούμενων αντίστοιχων πιστοποιητικών. Η ομάδα μας διαθέτει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα με ειδικά κλιμάκια στους χώρους προπονήσεων σας.

Μαζί, μπορούμε να διαμορφώσουμε πλάνο ελέγχων σε απόλυτα προσιτές τιμές και σε ειδικά προνομιακά πακετά ανάλογα του αριθμού των μελών σας, περιλαμβανομένου ομαδικής λήψης και όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

Μιλήστε μαζί μας για τη διαμόρφωση του δικού σας πακέτου ελέγχου με rapid antigen τεστ.

Ιατρείο Αθήνα
Ηροδότου 4 - Αθήνα 10675
Ιατρείο Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 78 - 54622
Ιατρείο Πυλαία, Θεσσαλονίκη
ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ