Νέο συνδυασμένο τεστ γρίπης - κορονοϊού

Το νέο συνδυασμένο τεστ γρίπης-κορονοϊού: πρόκειται για συνδυασμένη μοριακή διαγνωστική εξέταση, με την πλέον εξειδικευμένη τεχνολογία PCR σε πραγματικό χρόνο για ανίχνευση και ταυτόχρονα διάκριση ανάμεσα σε τρεις ιούς, του SARS CoV-2, του ιού γρίπης Α και του ιού γρίπης Β. Το δείγμα είναι ένα, το ίδιο, με μία απλή λήψη από ρινικό ή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε ασθενείς με σημεία και συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης. Η διάγνωση ανάμεσα στους ιούς αυτούς οδηγεί σε ξεχωριστές θεραπείες, διαφορετική για την γρίπη και διαφορετική για τον κορονοϊό COVID19. Δεδομένων των νέων φαρμάκων που στοχεύουν στον κορονοϊό, η ακριβής διάγνωση και διαφοροδιάγνωση, βοηθά τον θεράποντα ιατρό στην εξατομικευμένη και έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με αναλυτική ευαισθησία 10 αντιγράφων/αντίδραση για την γρίπη και 2,73 αντιγράφων/αντίδραση για τον SARS CoV-2, το συνδυασμένο τεστ γρίπης-κορονοϊού είναι το πιο σύγχρονο, εξειδικευμένο και στοχευμένο μοριακό τεστ κατά της ταυτόχρονης πανδημίας κορονοϊού/ επιδημίας γρίπης το 2021-2022.

Similar blogs

Ιατρείο Αθήνα
Ηροδότου 4 - Αθήνα 10675
Ιατρείο Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 78 - 54622
Ιατρείο Πυλαία, Θεσσαλονίκη
ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ