Διατροφή μετά το Πάσχα

Έρευνες δείχνουν ότι έως και δύο κιλά βαρύτεροι είναι οι περισσότεροι από εμάς στο χρονικό διάστημα του Πάσχα, ως αποτέλεσμα της διατροφικής υπερβολής που συνοδεύει τη νηστεία της σαρακοστής. Τα κιλά του Πάσχα χάνονται εύκολα αρκεί να ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος, μιας και τα συγκεκριμένα κιλά αυτά ο οργανισμός δεν τα έχει αφομοιώσει, που σημαίνει ότι μπορούν να χαθούν εύκολα και μόνιμα ακολουθώντας όμως ένα σωστό εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

 

diatrofi-meta-to-pasxa.jpg

 Ωστόσο, πριν περάσετε σε οποιαδήποτε δίαιτα είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημεία τα οποία σας οδήγησαν στην κραιπάλη:

  • Άστατα γεύματα: Πολλά άτομα κάνουν το λάθος να υπερκαταναλώνουν όλες τις εορτασικές νοστιμιές δηλαδή αυγά, τσουρέκια, αρνί σε όλη την διάρκεια της ημέρες. Αυτό σταματά με την επαναφορά στην καθημερινότητα.
  • Υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ: Τα αλκοολούχα ποτά σπάνια λείπουν από το πρόγραμμα τις ημέρες των γιορτών. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως πονοκέφαλο και μέθη.
  • Παράλειψη πρωινού: το γεγονός ότι ξυπνάτε πιο αργά στις γιορτές δε σημαίνει ότι πρέπει να φάτε κατευθείαν μεσημεριανό. Η απότομη πρόσληψη φαγητού είναι αυτή που προκαλεί συνήθως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και δυσπεψία.
  • Μεγάλες πιρουνιές:  αυτές τις μέρες ξεχνάτε το κλασικό σερβίρισμα στο πιάτο και τσιμπολογάτε συνέχεια από όλα τα πιάτα, με αποτέλεσμα να υποτιμάτε την πραγματική ποσότητα φαγητού που καταναλώνετ
  • Υψηλή κατανάλωση λιπαρών & θερμίδων: μετά από 40 μέρες νηστείας προσπαθείτε να καταναλώσετε ότι στερηθήκατε (γλυκά, κρέας, τυριά), με αποτέλεσμα να ξεφύγετε πολύ τόσο σε πρόσληψη λιπαρών όσο και θερμίδων.
  • Φαγητό αργά το βράδυ:  ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, δίνετε άφεση αμαρτιών στις διατροφικές σας ατασθαλίες και τρώτε κανονικό γεύμα τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ με αποτέλεσμα να διπλασιάζετε τελικά την καθημερινή θερμιδική σας πρόσληψη και ο δείκτης της ζυγαριάς να δείχνει παραπάνω!!! 

 

Έτσι, προκειμένου να απαλλαγείτε από τα κιλά του Πάσχα δώστε έμφαση στα ακόλουθα: σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να σας καταλάβει πανικός επιλέγοντας μία «ανορθόδοξη» μέθοδο: «αποτοξίνωση», «μονοφαγία» κλπ, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους. 

  • Στη σαλάτα λέτε…ΝΑΙ: Λόγω του χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου και της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, σας δημιουργούν ένα πρόωρο αίσθημα κορεσμού και πληρότητας περιορίζοντας έτσι την όρεξής σας. 
  • Τρώτε αργά – Μασάτε καλά: Η επαρκής μάσηση παρέχει στον οργανισμό είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη πέψη, εμποδίζει την εμφάνιση βουλιμικών επεισοδίων και κατά επέκταση της παχυσαρκίας
  • Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τους φυσικούς χυμούς για το ενδιάμεσο γεύμα, τα οποία θα σας προσφέρουν φυτικές ίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. 
  • Επίσης να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Το νερό και θα σας ενυδατώσει αλλά και θα προκαλέσει τον κορεσμού του στομάχου.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για την Kalika Med Care και τα πολυιατρεία μας! 

Similar blogs

Ιατρείο Αθήνα
Ηροδότου 4 - Αθήνα 10675
Ιατρείο Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 78 - 54622
Ιατρείο Πυλαία, Θεσσαλονίκη
ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ