Διάγνωση αδενοϊού σε παιδιά με ηπατίτιδα

Τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και στις αρχές δημόσιας υγείας για διάγνωση αδενοϊού σε παιδιά με ηπατίτιδα.

 

 

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εντοπίσει 274 κρούσματα παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον αδενοϊό."

 

Σύμφωνα με τη Δρ. Λαλιώτου, παιδίατρο στην Kalika Med Care, η ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπατος, ενός ζωτικού οργάνου που επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά, φιλτράρει το αίμα και βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Όταν το συκώτι έχει φλεγμονή ή βλάβη, η λειτουργία του μπορεί να επηρεαστεί.

Οι φροντιστές των παιδιών θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για συμπτώματα όπως διάρροια και έμετο. Εάν ένα παιδί έχει κοιλιακό άλγος ή εμφανίσει πυρετό, κόπωση ή μυϊκό πόνο, θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό. Τα συμπτώματα του ίκτερου -- συμπεριλαμβανομένων των κίτρινων ματιών, των σκούρων ούρων ή των ανοιχτόχρωμων κοπράνων -- είναι φυσικά σημάδια ενός προβλήματος με το ήπαρ.

ipatitis paidia

Εξετάσεις για αδενοϊό

Η Kalika Med Care διενεργεί την γρήγορη εξέταση (rapid test) για αδενοϊό χρησιμοποιώντας ρινοφαρυγγικό επίχρισμα το οποίο δίνει άμεσα και ανώδυνα διάγνωση. Επιπλέον, η Kalika Med Care προσφέρει εξετάσεις αίματος όπως εξετάσεις ηπατίτιδας, εξετάσεις ήπατος και αντισώματα κατά του αδενοϊού για παιδιά που υποφέρουν από συμπτώματα. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και μάθετε περισσότερα για τα πολυιατρεία και τις εξετάσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε.

Οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες παίδων φροντίζουν τους μικρούς μας ασθενείς. 

Για την πρόληψη του αδενοϊού, η Δρ Λαλιώτου, συμβουλεύει τους γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να πλένουν τακτικά και σχολαστικά τα χέρια τους.

"Δεν υπάρχει εμβόλιο για τους αδενοϊούς στα παιδιά."

Οι αδενοϊοί τείνουν να παραμένουν στις επιφάνειες, και τα απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ δεν λειτουργούν καλά εναντίον τους.

«Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι ό,τι καλύτερο», αναφέρει η Δρ Λαλιώτου. «Κρατήστε αποστάσεις από οποιονδήποτε είναι άρρωστο με βήχα και φταρνίσματα και διδάξτε στα παιδιά σας να βήχουν ή να φτερνίζονται στο μανίκι τους. Ουσιαστικά, συμβαδίστε με όλες τις καλές συνήθειες που έχουν μάθει τα παιδιά για την πρόληψη του Covid-19

Επειδή ο αδενοϊός βρίσκεται στο γαστρεντερικό σύστημα, συμβουλεύει επίσης τους γονείς και τους ενήλικες στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας να είναι σχολαστικοί σχετικά με την υγιεινή των χεριών τους μετά την αλλαγή της πάνας.

 

Similar blogs

Ιατρείο Αθήνα
Ηροδότου 4 - Αθήνα 10675
Ιατρείο Θεσσαλονίκη
Τσιμισκή 78 - 54622
Ιατρείο Πυλαία, Θεσσαλονίκη
ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ